سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, :: 12:44 AM :: نويسنده : بهناز صبوري راد
فصل پنجم - حضانت و نگهداری اطفال و نفقه
سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, :: 12:16 AM :: نويسنده : بهناز صبوري راد
فصل چهارم- طلاق
سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, :: 12:9 AM :: نويسنده : بهناز صبوري راد
سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, :: 11:53 AM :: نويسنده : بهناز صبوري راد
فصل دوّم ـ كيفر و ضوابط اختصاصي تعقيب
سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, :: 11:48 AM :: نويسنده : بهناز صبوري راد
فصلاوّل: شرايط و اركان جرم سوء استفاده از سفيد امضاء يا سفيد مهر. همانندجرم خيانت در امانت، سوء استفاده از سفيد مهر يا سفيد امضاء داراي دوگروه از اركان جرم است.
سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, :: 11:44 AM :: نويسنده : بهناز صبوري راد
مقدمه ۱ ـ تفسير لفظي از عبارت مذكور در ماده ۶۷۳ قانون مجازاتاسلامي بدين شرح كه «هر كس از سفيد مهر يا سفيد امضايي كه بهاوسپرده شده است يا به هر طريق بدست آورده سوء استفاده نمايد بهيك تا سه سال حبس محكوم خواهد شد» از موضوعات مورداختلاف از ديدگاهعلوم جزايي ميباشد؛ زيرا همانطور كه شرط تحقق قتل (اعم از عمدي،شبه عمدي، خطاي محض و غير عمديو غيره) سلب حيات از يك انسانزنده است،(گلدوزيان، دكتر ايرج «حقوق جزاي اختصاصي، جرائم عليهاموال و مالكيت، امنيت و آسايش عمومي» انتشاراتدانشگاه تهران ۲۴۹۹چاپ دوازدهم با بازنگري و افزودهها مهر ۱۳۸۵ ص ۳۳.) شرط تحقق جرمسوء استفاده از سفيد امضاء يا سفيد مهر نيز، وجودرابطه امانت قراردادييا امانت قانوني بين مودع و مستودع يا متصرف قانوني مال است. بطوري كه بدون تحقق رابطه اماني، اعم ازقانوني يا قراردادي درروابط طرفين، موضوع از شمول عنوان «خيانت در امانت» مذكور در فصلبيست و چهارم قانون اساسي خارجاست.
سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, :: 11:39 AM :: نويسنده : بهناز صبوري راد
حسب ظاهر تعریفسند مبنی بر اینکه سند نوشتهای است که ممضی بهامضاء یا ممهور به مهر و یا منقوش به اثر انگشت متعهد باشد، باید گفت سفیدامضاء،سند محسوب نمیشود ولی با توجه به عرف قضائی و باتوجه به مفاد موادقانون مدنی در قسمت اسناد و نیز ماده ۱۰ قانونمذکور، مفاد ماده ۶۷۳ قانون مجازات اسلامی، قانون صدور چک و رویه قضایی میتوانگفت؛ سفید امضاء در حقوق ایران پذیرفته شدهاست. با این توصیف هرگاه کسیمتن سفیدی را امضاء کرد و به دیگری سپرد تا آن را تکمیل و استفاده نماید درحقیقت به دارنده اختیار ووکالت داده تا متن مذکور را تکمیل و استفاده نماید. بااین وصف صدور سند بصورت سفید امضاء فقط در حدودی که صاحب امضاء به تحویلگیرنده سفید امضاء اذن و تجویز در تنظیم نموده الزام آور است. بنابراینمیتوان گفت اصل بر این است که نوشته مذکور معتبر است مگر اینکه امضاءکنندهمدعی سوء استفاده از آن شود در اینصورت اثبات ادعا با مدعی است و در صورتاثبات، سند مذکور فاقد ارزش حقوقی خواهد بود. سوءاستفاده از سفید امضاطبق ماده ۶۷۳قانون مجازات اسلامی سوء استفاده از سفید امضاء ممنوع شدهاست مفهوم مخالف آن این است که درغیر از موارد سوء استفاده هر گونه استفاده دیگر از سفید امضاء از لحاظحقوقی قابل پذیرش است.
سفیدامضا در روابط کارگر و کارفرمابرخي از كارفرمايان با گرفتن سفيد امضا از كارگران اين امكان را به خودميدهند كه علاوه بر بيمه نكردن آنها هر زمان كه خواستند آنان را اخراجكنند. با توجه به فراوانی نیروی کار و همخواني نداشتن بين عرضه و تقاضاينيروي كار در كشور ایران بسياري از مردم به دليل تامين حداقل نيازهايمعيشتي خود و پيدا كردن شغل به دريافت حداقل حقوق بدون بيمه و مزايا نيز ازكارفرمايان راضي هستند. و کارفرمایان هم با پرداخت حداقل هزینه و حقوق بهکارگران و عدم استفاده از ماشین ابزارها میتوانند تعداد افراد بیکار بیشتریرا مشغول به کار نمایند. برخی از اظهار نظرات توسط كانون هماهنگي شوراياسلامي كار و جوامع کارگری و نمایندگان مجلس ایران حاکی از این است که بایدقوانين محكم و نظارتهاي شديد و جامعي در خصوص وضعيت كارگران، بيمه ومزاياي آنان صورت گيرد و با کارفرمایان برخورد جدي شود تا نتوانند در زمینهحق بیمه یا کاهش حقوق کارگر یا زمان پایان قرارداد یا اخراج از کار هیچگونه توافقی با کارگر بنمایند و چنين خلافهايي را مرتكب نشوند. اسنادرسمی و سفید امضادردفاتر اسناد رسمی ایران تنظیم اسنادسفید امضا ممنوع بوده ولی معمولاً در برخی دفاتر با دخالت دلالان وسایطنقلیه برای معاملات وسایط نقلیه بطور گستردهای انجام میپذیرد. برخی ازدفاتر، اسناد اتومبیل را با تبانی بافروشندگان و بنگاههای اتومبیل به صورت سفيد امضا گذاشته و با این کار،حقوق دولتی را تضییع نموده و باعث رشد عجیب انتقال اسناد اتومبیل دردفترخانه خود میشوند. لذا میتوان گفت سفید امضا در دفاتر اسناد رسمی صرفاً برای تنظیم اسناداتومبیل مصداق دارد و در مورد اسناد دیگر کمتر اتفاق میافتد. تنظیم اینگونه اسناد میتواند برای فروشنده بسیار خطرناک باشد زیرا تا زمانی کهخریدار قطعی خودرو مشخص نشده، خودرو با پلاک و هویت فروشنده در دست دلالان وواسطه های ناشناس دست بدست میشود و کلیه تخلفات و شکایات از وسیله نقلیهدر سوابق و گواهینامه فروشنده درج میگردد و ممکن است در اثر تخلفاتی کهدیگران مرتکب شده اند فروشنده ناچار به توضیح و پاسخگویی در مراجع انتظامییا قضایی باشد.
|